trap

Een goede hulpverlener zit goed in zijn vel en kent zichzelf. Coach 4 Care is er speciaal voor hulpverleners in de jeugdhulpverlening, jeugd-ggz en de zorg voor cliënten met een (licht) verstandelijke beperking. Het helpen van anderen vraagt veel van je. Het is belangrijk dat je aandacht blijft besteden aan wat problemen van anderen met jou doen. Als professional en als mens.

Professioneel hulpverlenen leer je niet uit boeken, maar door ervaring op te doen en hierop te reflecteren. Thema’s kunnen zijn: werken in teams, met collega’s en een directie, complexe en heftige problematiek van cliënten, de ‘deskundige’ zijn, voldoen aan verwachtingen, je persoonlijke ervaringen en ontwikkeling.

Het kan ervoor zorgen dat je uit balans raakt. Coaching kan je gedurende je hele loopbaan helpen om het evenwicht terug te vinden. Maar ook om oog te houden voor wat er goed gaat en om oplossingen te vinden voor de zaken waar je tegenaan loopt.

 

Inhoudelijk platform

Coach 4 Care biedt een inhoudelijk platform aan jou als zorgprofessional om ervaringen te delen met collega’s, intervisiegenoten te vinden en om zelf antwoorden te vinden op je vragen. Via netwerkborrels, interessante artikelen, online coachvragen en blogs kom je mogelijk al een stap verder!

 

(Online) Coaching

Daarnaast biedt Coach 4 Care individuele coaching. Je kunt hierbij kiezen tussen online of face-to-face coaching of een combinatie van beiden. Ik heb een oplossingsgerichte stijl van coachen. Ik kijk samen met jou wat je wilt bereiken en hoe ver je al op weg bent naar je doel.  Dat betekent dat jij na afloop van ieder gesprek bepaalt of een volgend gesprek nodig is of dat je al voldoende geholpen bent.  Door ook gebruik te maken van online contactmomenten (via Skype, mail, telefoon of online coach-platform) kun je de ondersteuning nog meer vormgeven naar je eigen situatie. ’s Avonds, in het weekend: Coach 4 Care integreer je op een logische manier in jouw werkende leven, wanneer het jou schikt. Geen geplande uurtjes tussen de bedrijven door, maar wanneer jouw hoofd ernaar staat.
Wanneer je een intensievere coachingsvraag hebt, kun je online coachingstrajecten per week aangaan. Tijdens deze week kun je dagelijks per mail en telefonisch contact hebben met je coach.

Voor studenten is er een aangepast tarief, zodat je ook tijdens je studie gebruik kunt maken van aanvullende coaching naast je opleiding (bijvoorbeeld tijdens je stage).

 

Supervisie

Voor supervisie in het kader van de opleidingen tot Orthopedagoog Generalist en GZ-psycholoog kun je bij Coach 4 Care terecht. Zit je als orthopedagoog of psycholoog in de Tijdelijke Wegingsregeling Jeugdzorg en moet je nog supervisie volgen om je te kunnen registreren in het SKJ? Je kunt bij Coach 4 Care op korte termijn een supervisie-trajectstarten! Steffie Herbrink staat bij de NVO geregistreerd als supervisor.

Heb je vragen? Neem contact op!