yeahAls coach/trainer ben je gericht op de vooruitgang van je cliënt. Je wilt iemand helpen met het beantwoorden van vragen op het gebied van werk of persoonlijke ontwikkeling. Je cliënt is gemotiveerd en in staat om deze verandering in zijn of haar situatie aan te brengen. Soms heb je echter te maken met cliënten waarbij de barrières om gedrag te veranderen groter zijn. Denk bijvoorbeeld aan angst om in het openbaar te spreken, je mening geven of confronterende gesprekken aangaan in de werksituatie. Deze barrières kunnen veroorzaakt worden door eerder meegemaakte ingrijpende gebeurtenissen. In deze gevallen kan het lastig zijn om een cliënt verder te helpen in een doelgericht coachingstraject.

In dit soort gevallen kan samenwerking met Coach 4 Care uitkomst bieden. Afhankelijk van de problemen die je cliënt ervaart, kan ik kortdurende ondersteuning bieden tijdens het traject. Met mijn ervaring als orthopedagoog binnen de jeugdzorg begeef ik me in het gebied tussen coaching en behandeling in.

Ik maak gebruik van ‘evidence-based’ methoden (EMDR, interventies vanuit cognitieve gedragstherapie) om cliënten verder te helpen. Op deze manier kan ik een effectieve bijdrage leveren aan het op gang helpen van vastgelopen coachingstrajecten, zodat het voor je cliënt weer mogelijk wordt om optimaal te profiteren van jouw coaching. Een korte interventie zodat jullie samen verder kunnen!

Klik hier om te zien hoe het traject van Pieter verliep.

Binnen EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) wordt door middel van een afleidende prikkel (vaak oogbewegingen) de spanningsvolle herinneringen aan een gebeurtenis weggenomen. Je cliënt ervaart geen spanning meer bij het denken aan de gebeurtenis en voelt minder belemmeringen om zijn/haar gewenste gedrag ook daadwerkelijk te laten zien. Meer over EMDR lees je hier.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Ik neem graag contact met je op!